Šljokice, kraljice cool večernjeg stylinga, nose se i preko dana

Šljokice, kraljice cool večernjeg stylinga, nose se i preko dana

412
SHARE

Volimo ih na poderanom traperu, kožnjaku, ali i uz neki klasičan kroj kaputa, no u dnevnoj varijanti najbitnije je da sjaj ublažite ležernim komadima

Dok smo šljokice u posljednjih dva tjedna nosili na blagdanske zabave i u večernje izlaske, one su idealan odabir i za dnevna izdanja.

Modni dizajneri kao da su pokušali skinuti tu glamuroznu auru sa sitnih ljuskica koje vječno obožavamo. Uz to, kako bi sve bilo dostojno popraćeno dobrim okvirom, na pistu su poslali cure gotovo bez šminke. Odlično, ravnoteža opravdana. Sve skupa preselilo se, naravno, brzinski na cestu jer sve mi volimo sjaj, kititi se njime i furati na dive.

foto: Goran Čižmešija

Ako nemate neki super cool komad, uvijek si možete nabaviti broš sa šljokicama ili neki sličan blistavi detalj koji će od vas učiniti zvijezdu. Doslovno! Šljokice su tu da i dnevne stylinge učinite posebnima jer tko kaže da je preko dana sve umjetno, a uvečer – upečatljivo. Rijetko ćete vidjeti skromno ukrašenu majicu: ako su tu te blistave aplikacije, onda su bombastične, na čitavom kroju, prekrivaju većinu teksture.

foto: Goran Čižmešija

To je taj njihov ulet, kad su te dame na sceni, one rade zabavu, ne šuljaju nam se sramežljivo i fino u garderobu poput onih baršunastih mašni. Tu je to čitavo more nedavno otkrivenih potpetica koje su se, poput kometa s Kriptona, zaletjele u svijet mode i zapečatile eru sjaja. Kad je prednji dio jednostavan, onda se nešto zanimljivo sigurno odvija iza, na primjer, štikli koje vizualno konkuriraju ledenoj sigi.

foto: Abaca

Takvi komadi spašavaju niz stilskih dilema, furamo ih i inače van, osobito kad je riječ o važnim događanjima. Dolčevita sa šljokicama ide dobro uz kožnatu suknju, disko traperice vole bež kaput, biserna ogrlica sada nosi sjajni cvijet. Sve skupa formula je električno-eklektična jer, osim što one vole zlatnu i srebrnu, tu je čitav niz nijansi koje možete izabrati te se okupati u sjaju tih sitnih i opako dobrih šljokica.

Uz luksuzni glossy Budi.IN Chic na ar dobivate i srebrni privjesak ARgentum koji će se savršeno uklopiti u stylingefoto: Budi.IN

Kad poželimo smiriti stilski dojam šljokica, bež i prirodne, nježne nijanse neće razočarati. Boja pudera jedna je od kraljica samozatajnosti. Jedino na što trebate paziti je kako ćete održavati ovakve komade. Perite ih ručno, naopačke, kako se ne bi uništile te sitne, delikatne ljuskice. Tako će dulje trajati!
Torbica, mango.com, 199,90 kn

foto: PR

Slušalice, nastygal.com, 433 kn

foto: PR

Suknja, hm.com, 226 kn

foto: PR

Naušnice, topshop.com, 61 kn

foto: PR

Majica, mango.com, 129,90 kn

foto: PR

Gležnjače, zara.com, 199,90 kn

foto: PR