Najbolja akcija ikad? Natjerale protivnice da brane krivi koš…

Najbolja akcija ikad? Natjerale protivnice da brane krivi koš…

709
SHARE

Igračice Louisvillea glumile su da napadaju svoj koš. Suparnice su stale kraj njih i čekale da dvije protivnice izvedu loptu s centra. One su je izvele i krenule prema drugom košu, same…

Smijale su nam se, a mi nismo imale pojma što se događa. Kad smo vidjele da idu same na polaganje, shvatile smo da smo da branimo pogrešan koš, rekla je košarkašica sveučilišne momčadi Duke Blue Devilsa Lexie Brown.

Ekipa Louisville Cardinalsa zaslužna je za košarkašku akciju godine, ali igračice Dukea na kraju su se najslađe smijale jer su slavile 58-55. No za potez koji nikad nije viđen u košarci zaslužan je lukavi trener Cardinalsa Jeff Walz (45).

Louisville women’s team fooling Duke to defend the wrong basket 😂😂

Any coaches done this trick before?

Ma, ne taj koš!

Na početku drugog poluvremena košarkašice Louisvillea izvodile su loptu sa strane, a njihove suigračice stale su pod svoj koš glumeći da čekaju da počne napad. Varka je uspjela jer su uz njih stale i domaće igračice Dukea.

No gosće su izvele loptu s centra i položile na drugu stranu u nebranjeni koš.

POGLEDAJTE VIDEO

‘Rekao sam curama da stanu pod svoj koš’

– Što se dogodilo na početku drugog poluvremena? Ništa, zabili smo polaganje – pravio se lud trener Jeff Walz nakon što su ga pitali za tu situaciju.

– Dobro, prevarili smo ih. Kad sam vidio da se igračice Dukea zagrijavaju, okupio sam cure i rekao im da u našoj napadačkoj akciji stanu pod naš koš. Uspjelo je jer su suparnice stale uz njih misleći da brane svoj koš – dodao je.